Zonnebrillen zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende vormen, kleuren en stijlen. De keuze voor een nieuw model kan dan ook best moeilijk zijn. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om rekening te houden met de vorm van uw gezicht: bepaalde zonnebrillen staan u simpelweg beter dan andere. Wij geven in dit artikel advies over welke zonnebril het beste past bij jou.

Zonnebrillen voor ovale gezichten

Ovale gezichten ogen symmetrisch omdat ze erg in proportie zijn. Het voorhoofd en de kin zijn meestal iets smaller, de wangen zijn iets opvallender. Als je een ovaal gezicht hebt, dan heb je geluk want bijna ieder type zonnebril staat bij jou goed! Bij de keuze voor een nieuwe bril is de vorm dus niet het allerbelangrijkste. Je moet gaan nadenken over hoe jij over wil komen. Let er echter op dat erg smalle frames jouw gezicht optisch uitrekken.

Zonnebrillen voor ronde gezichten

De gelaatstrekken van mensen met een rond gezicht zijn niet heel sterk gedefinieerd, waardoor ze bijzonder zacht lijken. Voorhoofd en wangen zijn ongeveer even breed, de kin is rond. Met rechthoekige zonnebrillen en vierkante zonnebrillen breng je meer contour aan in het gezicht en lijkt het gezicht langer en smaller. Modellen met smalle frames versterken dit effect. Ook vlindervormen en asymmetrische vormen, die van onder smaller zijn, staan bij een rond gezicht goed. Let op voor ronde en kleine frames. Dit maakt het gezicht juist boller.

Zonnebrillen voor hartvormige gezichten

Typisch voor hartvormige gezichten zijn een breed voorhoofd, opvallende wangen en een smalle, puntige kin. Zonnebrillen die het voorhoofd en de kin in evenwicht brengen, hebben de voorkeur. Ze laten de kin zachter lijken zonder het bredere voorhoofd te benadrukken. Ronde frames en pilootvormen zijn daarvoor erg geschikt.

Zonnebrillen voor rechthoekige gezichten

Bij rechthoekige gezichten zijn voorhoofd, wangen en jukbeenderen ongeveer even breed. Om de markante uitstraling van deze gezichten wat te verzachten, zijn ronde zonnebrillen en pilootvormen erg geschikt. Ook vlindervormen en cat-eye frames zijn een goede keuze. Rechthoekige zonnebrillen daarentegen onderstrepen de gelaatstrekken en verlenen het gezicht een iets strengere uitstraling.

Ben je op zoek naar een zonnebril op sterkte? Of wil je meer informatie over het aanschaffen van een bril? Kijk dan op www.lebrille.com.