crossbody tasje

De kans is groot dat je al eens van de term crossbody tasje gehoord hebt. Een crossbody tasje is namelijk een echte trend. Het is een engelse term voor een schoudertasje. Een schoudertasje kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Zo kun je een schoudertasje gebruiken om je outfit compleet te maken. Daarnaast kun je je crossbody tas gebruiken als opberg vak, dit zorgt ervoor dat de tas erg praktisch is. In de grootste formaten van dit type schoudertas, is het mogelijk om al je benodigdheden mee te nemen, zoals een flesje water, je telefoon en je portemonnee. 

Dierenprint-tassen-sfeerfoto-2

Crossbody tasje met een dierenprint

Het dragen van een dierenprint is erg hip. Toch is een dierenprint niet altijd goed voor het milieu. Gelukkig zijn er daarentegen ook fairtrade modeontwerpers. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat zij de leftovers van stukken leer gebruiken. Een ander bijkomend voordeel van het gebruik van deze leftovers is dat geen enkele tas hetzelfde is. Kortom een crossbody tasje kan goed zijn voor het milieu en de tas kan goed uit zien. 

crossbody tasje

Handgemaakte tas

Er zijn verschillende soorten tassen. Het verschil zit vooral in de duurzaamheid van de tas. Een belangrijk onderdeel van duurzaamheid is de levensduur van een tas. In de meeste gevallen is het zo dat tassen die worden gemaakt door middel van massaproductie, niet altijd van de gewenste kwaliteit zijn. Daarentegen zijn er ook handgemaakte tassen. De levensduur van een handgemaakte tas is in de meeste gevallen een stuk langer. Daarnaast zijn handgemaakte tassen chiquer.