In de blog van vandaag bespreken we het allerbekendste broeken merk ter wereld, hier bedoel ik natuurlijk het meest populaire jeansmerk Levi’s! Levi’s stons vroeger bekend als Levi Strauss en Co. en heeft daarom een geschiedenis in het tot stand komen van het bedrijf. Het Amerikaans gevestigde modebedrijf heeft een oprichter: Levi Strauss en daar zullen we dan ook kort over praten.

Met wie het allemaal begonnen is

De oprichter van het bedrijf is Levi Strauss, hij ging samen met zijn zussen en moeder naar de Verenigde staten en woonde daar tot hij in New York een fabriek opende samen met twee andere. In 1953 verkreeg hij het Amerikaans burgerschap, waarna hij besloot naar San Fransisco te verhuizen. Deze stap had een reden, namelijk, zijn broer zat al in het westen met een eigen zaak. Levi moest helpen. Dit was het begin van zijn passie in de handel van stof, kleding en andere dergelijke textielproducten. Deze werden erg populair onder de goudzoekers en pioniers die in het Westen aan het werk waren. Zij waardeerde Levi’s producten door de duurzaamheid en de kwaliteit die het had.

Na een tijdje kreeg meneer Strauss een partner, Jacob Davis, waarmee hij de allerbekendste spijkerbroek heeft geproduceerd. Jacob Davis introduceerde Levi’s aan de stof denim en het gebruik van klinknagels in broeken. De makers van de iconische broeken hebben samen een patent aangevraagd op het ontwerp en zorgde ervoor dat de leveranciers geregistreerd werden.

Hoe het er met het bedrijf aan toe is

Het bedrijf is bijna altijd in handen gebleven van de nabestaanden van Levi Strauss, daar is 1 uitzondering op in de seventies toen het bedrijf tijdelijk beursgenoteerd was. Onderhand is Levi’s zo erg uitgegroeid als bedrijf dat zij 20.000 werknemers tellen en is het hoofdkantoor van Levi’s te vinden in San Fransisco, waar het allemaal begon (bron: suitableshop.nl).