Iedereen is vast wel bekend met het modieuze kledingmerk Ralph Lauren. Met een jaaromzet van ruim vijf miljard dollar kun je wel nagaan dat de kleding populair is. Het kledingmerk is opgericht door Ralph Lauren, hij begon op jonge leeftijd met het maken van dassen die hij vervolgens aan klasgenoten verkocht. In de jaren daarna deed hij veel ervaring op bij verschillende kledingbedrijven. Toentertijd liep Ralph Lauren al rond met het idee om zelf iets te beginnen, echter had Ralph daar de financiële middelen niet voor. Uiteindelijk lukte het Ralph om een deal te sluiten met een fabrikant in Cincinnati en ging hij werken in een kleine kledingwinkel. In deze kledingwinkel mocht hij zijn eigen ontwerpen tentoonstellen. De zaken gingen intussen goed waarna hij terecht kon in een bekend warenhuis in New York. Intussen kwamen er ook investeerders die interesse hadden, met een lening van 50.000 dollar kon hij uiteindelijk zijn eerste winkel openen genaamd Polo Fashions. 

Nieuwe Ralph Lauren producten

Naast de veel verkochte dassen kwam Ralph Lauren ook met andere kledingstukken en accessoires. Ook kwam er een kledinglijn speciaal voor vrouwen, Ralph kwam op dit idee nadat hij erachter kwam dat het lastig was om mooie vrouwenkleding te vinden. De echte doorbraak van het merk Ralph Lauren kwam in de jaren ’70 na de film The Great Gatsby waarvoor hij de kleding mocht ontwerpen. Vanaf dat moment was Ralph Lauren ook buiten de Verenigde Staten bekend. In 1981 was Ralph Lauren de eerste Amerikaanse ontwerper die een winkel in Europa wist te openen, dat was in London. 

Hoe staat het er nu voor?

Momenteel gaan de zaken uitstekend voor het miljardenbedrijf. Van de economische crisis heeft men geen last gehad, zo had het een jaaromzet van 5 miljard dollar in 2010. Tegenwoordig verkoopt het naast kleding ook parfums, meubilair en andere accessoires in verschillende prijsklassen. Zo kan bijna iedere consument wel iets vinden van het stijlvolle merk Ralph Lauren