Bij werkzaamheden in de bouw is de werkkleding erg belangrijk. Er wordt natuurlijk elke dag weer zwaar werk verricht en vaak buiten in weer en wind. De kleding wordt intensief gebruikt en het is niet de bedoeling dat de kleding na een week stuk is. De drie belangrijkste aspecten wat betreft werkkleding in de bouw zijn dan ook: veiligheid, comfort en kwaliteit. In dit artikel lees je drie tips voor waar je op moet letten bij de aanschaf van werkkleding.

De veiligheid

Er kunnen veel ongelukken gebeuren in de bouw, dus: safety first! Bij bepaalde werkzaamheden houdt dat in dat de kleding voldoet aan het vereiste high visibility. Daar is een norm voor gesteld genaamd EN ISO 20471. De werkkleding van Tricorp voldoet aan deze norm.

Comfort

Dag in dag uit wordt de kleding gedragen, de werknemer moet zich hier dan natuurlijk comfortabel in voelen. Een beetje stretch in de broeken kan zeker geen kwaad, dit zorgt voor een betere bewegingsvrijheid. Ook in de winter wordt er gewerkt. Dus ook als het kouder wordt, of zelfs vriest wordt er door gewerkt. Het is dan zeer belangrijk op je romp warm te houden. Het is dan verstandig om voor meerdere lagen te kiezen. Als bovenste laag is er dan vaak een winddichte en waterdichte werkjas te zien met ook vaak reflectiepiping.

Kwaliteit

Natuurlijk vallen de eerste 2 onderdelen ook onder de kwaliteit van de kleding. Maar het is erg belangrijk om goed op de kwaliteit te letten. De kleding moet tegen een stootje kunnen, en niet direct scheuren of helemaal kapot gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *